Contact

De Vaart

Koggeland 88

1447CN, Purmerend

Whatsapp 

Elke Maandag van 19:00 t/m 0:00
Elke eerste Zondag van de maand vanaf 12:00

5 + 7 =

Veel gestelde vragen

Kan ik ook alleen komen? 

Het is altijd wat lastig om ergens alleen binnen te komen. Maar de meeste van ons zijn ook ooit alleen binnengestapt en herkennen dat gevoel. Kom gewoon langs en je zult merken dat je snel opgenomen wordt in de groep. We hebben altijd iets om over te praten (vooral spellen!) en voor je het weet ben je ook aan het spelen!

Moet ik zelf spellen meenemen ?

Het is natuurlijk leuk als je zelf spellen meeneemt. Er worden altijd spellen meegenomen door de andere spelers, dus er is genoeg. Maar wil je een spel zelf graag spelen wil, neem mee en vraag of andere dit ook willen spelen.

Moet ik alle regels van de spellen kennen ?

Het is natuurlijk handig als je de regels van alle spellen zou kennen, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Van de spellen die we zelf meenemen zijn er altijd mensen aanwezig die de regels kennen. We proberen altijd wel iemand te vinden die even de tijd neemt om je te helpen. Vaak spelen deze spelers ook zelf mee. Mocht er onverhoopt toch een spel op tafel komen waar we de regels niet van kennen, dan zoeken we die samen uit. We hebben een flinke ervaring met spellen dus voor ons is het doornemen van regels over het algemeen niet al te moeilijk.

Spelen jullie alleen moeilijke spellen ?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst kijken naar welk niveau speler jij bent.
Als je nog niet echt weet welk type spel je leuk vindt of je hebt niet veel ervaring met bordspellen dan raden we je altijd aan om te starten met een laagdrempelig spel (welcoming of gateway spel). Dit zijn spellen die weinig regels hebben en waar je snel vertrouwd mee raakt. Waardoor je het spel snel en zorgeloos kan spelen.
Als je wat vertrouwd raakt met het spelen en leren van de regels, zal je merken dat je langzaam aan de wat complexere spellen gaat leren.

Binnen onze groep spelen we eigenlijk alle type spellen, vaak start een klein groepje met wat “zwaardere” spellen omdat deze meer tijd vragen. er zijn ook groepjes die gelijk starten met “gateway” spellen die niet veel regels vragen. Binnen de groep is er dus altijd wel een niveau waar je bij kan aansluiten.