Afgelopen maandag waren we weer lekker aan het opstarten toen er opeens een vader met haar dochter bij ons kwamen staan.

Ik was wat verrast door het duo omdat ze er een beetje hulpeloos bij stonden. Ik vroeg wat ik voor ze kon doen en het bleek dat zo ons hadden gemailt via de webstite om een spel te testen voor school. Deze mail was volledig langs me heen gegaan. Na even met mijn tafelgenoten te hebben overlegd schoven we ons eigen spel opzij en zijn begonnen met haar spel.

Tot ons ieder vermaak was het een zeer grappig spel, wel een met componenten van spellen die we al kende, dus de regels zaten er al snel in bij ons. We hebben het spel twee keer getest. waarvan eenmaal volgens haar regels en eenmaal volgens onze aangepaste regels.

We houden er namelijk erg van om te kijken wat het spel doet en daarna kijken we waar we eventueel nog wat meer eruit kunnen halen. Natuurlijk is het aan de ontwerper wat ze met onze feedback doen.

We hebben een leuke avond gehad en nog nagepraat over het spel, ook toen de ontwerpster al weg was. Dit is altijd een goed teken voor het spel.

Wij (de bordspellengroep) testen vaker spellen die nog in de maak zijn en getest moeten worden op speelbaarheid. we hebben niet echt een vast team hiervoor, maar dat maakt niet uit. Een ieder moet een spel, ongeacht of deze al bestaat of in ontwerpt fase is, kunnen spelen. Wel hebben we door onze ervaring met spellen wel sneller door of iets een hit of mis is.

Mocht je zelf een spel aan het ontwerpen zijn en na het lezen van dit schrijven ook graag eens langs willen komen en jouw prototype laten testen, mail me op bordspellenpurmerend@gmail.com en dan maken we een afspraak.